ÉS BONIC ESTIMAR?

La selecció d’aquesta pregunta -entre moltes altres que es varen recollir en l’exposició del projecte INDI l’any 2018- la va realitzar un grup d’alumnes de l’Institut Montgrí i, en algunes de les sessions de l’assignatura de Visual i Plàstica, es va començar a especular sobre una possible resposta.

A l’Espai INDI, vam recollir aquestes primeres aproximacions i ens vam preguntar sobre les idees que es desprenen de la mateixa frase: Què vol dir estimar? Quins significats tenen les paraules bonic i estimar? Quines formes d’estimar coneixem? És bonic estimar?

A partir d’aquí, vam començar a treballar la conceptualització d’unes possibles respostes i la seva formalització a l’Espai. En la primera i segona sessió vam treballar al voltant del llenguatge, per copsar què significaven les paraules «bonic» i «estimar» per l’alumnat, com les utilitzàvem en la quotidianitat, quines emocions despertaven per a fer els primers esbossos i valorar les possibilitats de fer les peces en grup o de forma individual.

Per connectar amb la feina prèvia realitzada a l’Institut Montgrí vam donar a conèixer a tot el grup les diferents propostes treballades amb el grup d’alumnes de 3r d’ESO amb la Conxa Moreno. En alguns casos van servir d’inspiració per continuar treballant a l’espai INDI i altres van ser descartades.

A les següents sessions, partint dels primers esbossos, es va treballar la part de producció en les seves diverses fases: Quins materials fer servir, la compra de materials i pròpiament la producció de les peces. En aquesta fase també vam visitar l’exposició temporal del festival de fotografies Mirades per situar-nos a la sala i prendre les mides per tal de poder distribuir i dissenyar el muntatge de les peces del projecte INDI.

Finalment vam instal·lar les produccions artístiques a l’espai de La Capella de Sant Antoni a la Plaça de la Vila. L’exposició la vam inaugurar el 24 de maig i es va poder visitar el 3 de juny de 2019.

Un pensament sobre “ÉS BONIC ESTIMAR?

Els comentaris estan tancats.